Go to section: Cuisine
19 january 2024, 14:30 Cuisine views 20139
Cu orice ingrediente acest fel de mîncare va fi delicios!
19 january 2024, 14:30 Cuisine views 20139

Cu orice ingrediente acest fel de mîncare va fi delicios!

Unul dintre felurile cele mai populare din bucătăria moldovenească este plăcinta. Aceasta poate fi pregătită cu diverse umpluturi, însă atunci când se apucă de lucru un cunoscător veritabil, plăcinta va fi un deliciu cu orice umplutură.

Plăcintele pot fi pregătite cu brânză de vaci, cu cartofi, ceapă, varză, carne etc. În Moldova se desfăşoară şi numeroase festivaluri dedicate acestui preparat culinar atât de răspândit în ţara noastră. Bucătari pricepuţi obţin noi recorduri, pregătind plăcinte gigantice.

Într-un nou infogragic, Sputnic dezvăluie secretele celor mai gustoase plăcinte, dar vine şi cu informaţii despre originea acestora.

Date curioase despre plăcinte

În 2014, Poșta Moldovei a pus în circulație mărci cu imagini ale bucatelor naționale.

Apropo, plăcinta moldovenească reprezintă o variantă simplificată a șuberecului turcesc și anume sub acest aspect este servită pînă astăzi practic în fiecare familie turcă. 

* În 2009, la Universitatea Pedagogică din Chișinău a avut loc a cincea ediție a festivalului plăcintelor și sarmalelor. 

* În 2014, în satul Chișcăreni, raionul Sîngerei, s-a desfășurat a patra ediție a festivalului plăcintelor și sarmalelor. 

* În 2014 a fost organizat primul festival "La cuptorul cu plăcinte", în satul Șolcani, raionul Soroca.

* În 2015, în satul Năpădeni, raionul Ungheni a avut loc festivalul "La plăcinte".

Totodată, reamintim că informații exhaustive despre bucatele și băuturile tradiţionale moldoveneștiistoria și cultura vinului la moldovenitradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilorproduse pentru sănătatereţete culinarebucate de sărbătoarebucate mănăstireştibucate de postconserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «BUCĂTĂRIA» a proiectului moldovenii.md.

 

Source: sputnik.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
924 locuitori

Oneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Oneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Strășeni și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 924 de oameni. Satul Onești a fost menționat documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.