Go to section: Cuisine
17 january 2024, 13:05 Cuisine views 80124
REŢETA ZILEI: Prune uscate umplute cu nuci şi garnisite cu frişcă
17 january 2024, 13:05 Cuisine views 80124

REŢETA ZILEI: Prune uscate umplute cu nuci şi garnisite cu frişcă

Mod de preparare:

Spălaţi prunele uscate, opăriţi-le. Dacă prunele sînt prea uscate, lăsaţi-le în apă rece timp de 2 ore, apoi aduceţi-le la fierbere. Răciţi-le, scoateţi-le sîmburii şi umpleţi-le cu nuci prăjite. Puneţi-le într-un vas emailat. Fierbeţi un sirop din zahăr şi apă, turnaţi peste prunele uscate şi fierbeţi-le înăbuşit cu capac pînă se înmoaie. La sfîrşit se adaugă vinul sau coniacul. Se răceşte siropul împreună cu prunele. Se pun în vase de desert, se adaugă 1-2 linguri de sirop, se ornează cu frişcă bătută cu ajutorul sacului cofetarului cu forme zimţate.

Frişca răcită sau smîntîna se bat într-un vas curat cu ajutorul mixerului. Cînd frişca devine densă, cu un jet subţire se adaugă zahărul tos sau zahărul. Nu e bine să puneţi tot zahărul odată, ca să nu se lase frişca bătută. Urmăriţi în timp ce bateţi frişca dacă e gata, ca să nu o faceţi unt.

Ingrediente:

•    2pahare de prune uscate,
•    1 1/3pahar de apă,
•    3 linguri de zahăr,
•    1pahar de nuci,
•    2-3 linguri de vin de desert sau 1lingură de cognac,
•    1 pahar de frişcă cu grăsimea 33% sau de smîntînă de casă,
•    0,5 pahar de zahăr tos sau zahăr (pentru frişcă).

Keywords:

bucataria , reteta , alimentatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1985
Populația:
476 locuitori

Clișova Nouă este un sat din cadrul comunei Ciocîlteni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Clișova Nouă a fost întemeiat în anul 1985.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.