Show news from...
Go to section: National costume

eye 3396 Views

Costume naționale în dar de la familia președintelui Igor Dodon


Familia președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, oferă 30 de costume naționale cetățenilor moldoveni aflați în Italia şi Rusia, drept răspuns la multiple solicitări parvenite în adresa lui din partea acestora.

Zece costume au fost transmise Ambasadei Republicii Moldova de la Roma, iar 20 – Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova și în orașul Surgut.

„Sîntem convinși că aceste costume vor fi utile, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Exprim întreaga noastră apreciere tuturor moldovenilor aflați departe de casă pentru modul în care promovează valorile autentice naționale, dar și prin implicarea în viața socială a țării de adopție. Or, tradițiile, datinile, portul popular sunt elemente care fac o națiune nemuritoare", se spune într-un comunicat de presă remis de Președinție.

Settlements of Moldova and Diaspora

Cruzeşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1759
Populația:
1619 locuitori

Cruzeşti este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ceroborta și Cruzeşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Cruzești a fost menționat documentar în anul 1759.

Read more