Show news from...
Go to section: National costume

eye 40261 Views

Moldoveanca Irina Madan și-a prezentat rochiile pictate la Paris (Foto)


Tînăra creatoare de rochii pictate Irina Madan este primul designer din Moldova care a participat la evenimentul „Tiffany's Fashion Week Paris", relatează NOI.md cu referire la diez.md

Tînăra designer are peste 130 de haine pictate și brodate manual, create într-un singur exemplar. La Paris a impresionat publicul cu șase ținute extraordinare, rochii pictate. Aventura din capitala franceză de la o postare pe o rețea de socializare, unde un fotograf din Londra anunța despre evenimentul „Tiffany's Fashion Week Paris". Puțin cam sceptică, dar totuși s-a hotărît să aplice și ea cu propriul portofoliu. Spre marea ei bucurie, a fost acceptată.

„Evenimentul Tiffany's Fashion Week Paris a fost diferit de precedentele prezentări, în primul rînd, prin efortul depus pentru a ajunge acolo. Orașul Paris în sine a fost un vis foarte mare pentru mine și am depus multă muncă pentru a mi-l îndeplini", a declarat Irina.

În cadrul evenimentului, designerul din Moldova a reușit să cunoască designeri din Italia, SUA, Anglia, Hong Kong, România, India, Chile și Egipt. Mai mult decît atît, acesteia i s-a propus să își vîndă hainele într-un showroom din Paris. „Am cunoscut oameni speciali din diferite țări, care îmi apreciau ținutele pictate. Mulți dintre ei credeau că desenul este un print, și nu o pictură realizată manual, fapt ce i-a surprins plăcut", spune Irina.

Keywords:

haine , moda , costum popular , design

Comments

 (2)

Settlements of Moldova and Diaspora

Floreşti

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1552
Populația:
13164 locuitori
Logo

Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.

Read more