Show news from...
Go to section: National costume

eye 5319 Views

Artistele populare colaborează cu celebre case de modă din Franța și Germania (Video)


Cîteva artiste populare din Republica Moldova colaborează cu celebre case de modă din Franța și Germania. Mai exact, țes pînză cu ornamente tradiționale vechi pentru colecții de haine moderne. Unele meșterițe au urcat și pe podium, în ii și catrințe, alături de modele internaționale.

Este vorba de mai multe femei cu mâini dibace din raionul Călărași, reunite la muzeul „Casa Părintească" din Palanca. Inițial, au participat într-un proiect special, numit „Tandem", ce-și propunea să combine cele mai frumoase experiențe culturale din diferite colțuri ale Europei. Au țesut atunci ornamente pentru „Eclectic Line", o colecție semnată de creatoarea de modă din Germania Isabell de Hillerin. Au venit apoi și alte oferte de la case de modă internaționale. În căutarea inspirației și a originalității, la „Casa Părintească" din Palanca a ajuns și renumita companie franceză fondată Coco Chanel.

Keywords:

Germania , Franta , arta , artist , moda

Settlements of Moldova and Diaspora

Petropavlovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
273 locuitori

Petropavlovca este un sat din cadrul comunei Grigorăuca, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Sîngerei și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 273 de oameni. Satul Petropavlovca a fost menționat documentar în anul 1897.

Read more