Show news from...
Go to section: National costume

eye 4904 Views

Artistele populare colaborează cu celebre case de modă din Franța și Germania (Video)


Cîteva artiste populare din Republica Moldova colaborează cu celebre case de modă din Franța și Germania. Mai exact, țes pînză cu ornamente tradiționale vechi pentru colecții de haine moderne. Unele meșterițe au urcat și pe podium, în ii și catrințe, alături de modele internaționale.

Este vorba de mai multe femei cu mâini dibace din raionul Călărași, reunite la muzeul „Casa Părintească" din Palanca. Inițial, au participat într-un proiect special, numit „Tandem", ce-și propunea să combine cele mai frumoase experiențe culturale din diferite colțuri ale Europei. Au țesut atunci ornamente pentru „Eclectic Line", o colecție semnată de creatoarea de modă din Germania Isabell de Hillerin. Au venit apoi și alte oferte de la case de modă internaționale. În căutarea inspirației și a originalității, la „Casa Părintească" din Palanca a ajuns și renumita companie franceză fondată Coco Chanel.

Keywords:

Germania , Franta , arta , artist , moda

Settlements of Moldova and Diaspora

Carmanova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
5000 locuitori

Carmanova este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fedoseevca, Carmanova, Cotovca și Mocearovca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Grigoriopol și la 67 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010 populaţia satului constituia circa 5000 de oameni. Satul Carmanova a fost menționat documentar în anul 1806 cu denumirea Neidorf.

Read more