Show news from...
Go to section: National costume

eye 8123 Views

ZIUA IEI are loc la Chişinău! (Video)


Ii cu diverse ornamente și costume tradiționale vor fi expuse astăzi în Capitală. Fie că sunt piese aduse din muzee sau din colecții personale, acestea au ca scop promovarea patrimoniului național în cadrul Zilei Iei.

Meșterii populari vor prezenta cămăși naționale din întreg spaţiul românesc. De asemenea, vor fi expuse costume din colecția Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a Moldovei şi a muzeelor din Edineţ, Soroca, Ungheni, Cahul și va fi inaugurată o expoziție de ii realizate de artistul plastic Vladimir Palamarciuc.

De Ziua Iei, și soțiile ambasadorilor acreditați la Chişinău vor purta cămăși tradiţionale moldoveneşti. Colecţionarii prezenți la eveniment vor relata istoria costumelor şi vor descifra semnificaţia simbolurilor imprimate sau cusute pe acestea.

Pe parcursul zilei, pe scenă vor evolua interpreți autohtoni, colective și ansambluri folclorice. De asemenea, vizitatorii vor avea posibilitatea să participe la ateliere de creaţie, să viziteze târgul de artizanat și să guste din bucate tradiționale.

ZIUA IEI este un eveniment organizat sub înaltul patronaj al primei doamne Margareta Timofti.

Comments

 (1)
  • #1 serj
    Где проходит? Тяжело сказать? Почему никто нигде не пишет не говорит?

Settlements of Moldova and Diaspora

Rudi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1463
Populația:
1118 locuitori

Rudi este un sat şi comună din raionul Soroca. Rudi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1118 oameni. Satul Rudi a fost menționat documentar în anul 1463.

Read more