Show news from...
Go to section: National costume

eye 9155 Views

ZIUA IEI are loc la Chişinău! (Video)


Ii cu diverse ornamente și costume tradiționale vor fi expuse astăzi în Capitală. Fie că sunt piese aduse din muzee sau din colecții personale, acestea au ca scop promovarea patrimoniului național în cadrul Zilei Iei.

Meșterii populari vor prezenta cămăși naționale din întreg spaţiul românesc. De asemenea, vor fi expuse costume din colecția Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a Moldovei şi a muzeelor din Edineţ, Soroca, Ungheni, Cahul și va fi inaugurată o expoziție de ii realizate de artistul plastic Vladimir Palamarciuc.

De Ziua Iei, și soțiile ambasadorilor acreditați la Chişinău vor purta cămăși tradiţionale moldoveneşti. Colecţionarii prezenți la eveniment vor relata istoria costumelor şi vor descifra semnificaţia simbolurilor imprimate sau cusute pe acestea.

Pe parcursul zilei, pe scenă vor evolua interpreți autohtoni, colective și ansambluri folclorice. De asemenea, vizitatorii vor avea posibilitatea să participe la ateliere de creaţie, să viziteze târgul de artizanat și să guste din bucate tradiționale.

ZIUA IEI este un eveniment organizat sub înaltul patronaj al primei doamne Margareta Timofti.

Comments

 (1)
  • #1 serj
    Где проходит? Тяжело сказать? Почему никто нигде не пишет не говорит?

Settlements of Moldova and Diaspora

Cărpineni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1493
Populația:
9954 locuitori

Cărpineni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horjesti și Carpineni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Hîncești și la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 9954 de oameni. Satul Cărpineni a fost menționat documentar în anul 1493.

Read more