Show news from...
Go to section: National costume

eye 5129 Views

Video și foto de la "IPROSOP"


Vă propunem spre vizionare următorul material video și foto de la Festivalul „iProsop" organizat în premieră în Republica Moldova de mulţi moldoveni care au decis să revină la baştină pentru a lansa acest eveniment.

Reamintim că 50 de meşteri şi creatori populari din ţară şi de peste hotare s-au reunit recent, în satul Selemet din raionul Cimişlia, în cadrul evenimentului dedicat tradiţiei prosopului ţesut manual şi oportunităţilor antreprenoriale de promovare a culturii naţionale.

Vă reamintim că Internet magazinul shop.moldovenii.md oferă posibilitatea de a procura produse tradiţionale moldoveneşti lucrate manual de meşterii noştri populari. Meşteşugari iscusiţi specializaţi în prelucrarea artistică a lemnului, a metalului, dar şi cea din piei şi blănuri, împletitul în lozie, pănuşi, alesul covoarelor, ceramică, împletituri sau costume tradiţionale brodate, ţesute, împletite, cusute manual vă oferă cele mai inedite şi spectaculoase obiecte de arta în stil popular moldovenesc.

În plus, site-ul www.moldovenii.md vă oferă date referitor la istoria meşteşugurilor naţionale, precum şi detalii despre tradiţiile şi obiceiurile moldovenilor, care vă pot ajuta să organizaţi sărbători în stil tradiţional moldovenesc, să oferiţi cadouri inedite celor apropiaţi şi oaspeţilor.

Pentru a putea procura mărfuri online va trebui sa vă înregistraţi pe site. Pentru detalii vizitați compartimentul MAGAZIN.

Settlements of Moldova and Diaspora

Tălăieşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1606 - 1607
Populația:
2166 locuitori

Tălăieşti este un sat din cadrul comunei Crasnoarmeiscoe, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2166 de oameni. Satul Tălăiești a fost menționat documentar în anii 1606 - 1607.

Read more