Show news from...
Go to section: National costume

eye 9622 Views

Сe ținută să adoptăm pentru Revelion


Photo: secrets-of-women.com

În noaptea dintre ani, multe dintre doamne vor să arate sclipitor și să se evidențieze prin ținută și machiaj. Stiliștii menționează însă faptul că ele nu trebuie să exagereze cu prea multe nuanțe. Pentru doamnele cele care țin cont de tendințele modei, specialiştii vin cu unele recomandări.

Designerii le recomandă femeilor, în special, domnişoarelor, să opteze pentru rochii scurte, de croială simplă, mai ales dacă sărbătoarea va avea loc într-o atmosferă neformală.

"Culoarea mov reprezintă tendinţa anului 2015. De exemplu, această rochie-cămaşă fără mâneci. Un alt model, clasic - rochia cu talie joasă din lână. E perfectă şi pentru sărbătoare şi pentru port zilnic", a spus stilistul Xenia Kamrițkaia.

Cât despre culorile în vogă, stiliștii spun că acestea sunt cele aprinse.

"Rochiile în combinaţiile roşu-negru sunt foarte actuale. Cei care sunt mai puțini curajoși pot alege nuanța bordo", a adăugat Xenia Kamrițkaia.

În funcţie de rochia pe care o poartă de Revelion, este ales și un machiaj corespunzător. Astfel, dacă aveţi o rochie modestă, monocromă, atunci puteţi pleda pentru un machiaj mai excentric.

"Machiajul de Revelion trebuie să fie strident, precum este și sărbătoarea de Revelion. Totuși, machiajul poate fi făcut și în culori calde. Dar astăzi vom face un machiaj în culori mai aprinse, culori în vogă, cum este verdele", a spus make-up artistul Olga Maslova.

Pentru un machiaj de sărbătoare, nu uităm să punem în evidență și pomeții.

"Facem tenul să sclipească, folosind puţin fard sidefat dispersat. Îl aplicăm pe pomeţi şi nas", a precizat make-up artistul.

Stiliștii recomandă să nu exagerăm cu nuanțele de culori, alese pentru machiaj. Astfel, dacă am ales să evidenţiem ochii, atunci vopsim buzele în culori neutre.

Keywords:

Anul Nou , tinuta , sarbatoare , sfat

Settlements of Moldova and Diaspora

Bursuc

Statut:
Sat
Prima atestare:
1492
Populația:
476 locuitori

Bursuc este un sat din cadrul comunei Japca, raionul Floreşti. Localitatea se află la o distanţă de 70 km de oraşul Florești şi la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Bursuc a fost menționat documentar în anul 1492.

Read more