Go to section: Culture
04 august 2021, 15:00 Literature views 3553
Istoricul Andrei Prohin a lansat o carte pentru copii
04 august 2021, 15:00 Literature views 3553

Istoricul Andrei Prohin a lansat o carte pentru copii

La Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă" a fost lansată ieri, în cadrul unui eveniment online al Salonului literar-artistic "La Creangă", cartea „Lacrimile zeului Ra" de istoricul Andrei Prohin, ilustrată de Alex Dimitrov, informează MOLDPRES.

Volumul include mai multe curiozități din istoria, descrise într-un mod atractiv și accesibil pentru copii. Autorul, istoricul Andrei Prohin, a afirmat că a scris această carte pentru a stimula interesul elevilor pentru istorie, familiarizîndu-i cu diverse evenimente, personalități și mituri, începînd cu timpurile preistorice și pînă la mijlocul secolului XX.

"Cartea include multe epizoade și fapte istorice, care nu se regăsesc în manualele școlare. Este vorba despre faptul, cum se jucau copiii în diverse perioade istorice la diferite popoare, despre viața elevilor, copilăria unor personalități precum Mircea Eliade, Constantin Brîncuși, Mahatma Gandhi ș.a. Cartea e alcătuită în baza curiozităților istorice pe care le-am publicat timp de 15 ani în revista "Alunelul", a precizat autorul.

Andrei Prohin este doctor în istorie, cercetător științific, licențiat al Facultății de Istorie și Filozofie al Universității de stat din Moldova. A fost profesor de istorie la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", apoi lector universitar la Universitatea de Stat din Moldova și la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. În prezent, este secretar științific la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. A publicat studii de istorie și etnografie în reviste de profil din Republica Moldova, România și Bulgaria.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

carte , copii , istoria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1730
Populația:
792 locuitori

Hîrbovăț este un sat din comuna Onișcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Hîrbovăț a fost menționat documentar în anul 1730.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.