Go to section: Culture
12 june 2019, 11:20 Literature views 4058
La Chișinău va avea loc etapa finală a Concursului Bătălia cărților
12 june 2019, 11:20 Literature views 4058

La Chișinău va avea loc etapa finală a Concursului Bătălia cărților

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu" organizează etapa finală a Concursului de lectură Bătălia cărților, ediția a V-a, scrie Noi.md.

Aceasta va avea loc la Biblioteca Centrală a BM „B.P. Hasdeu" (bd. Ștefan Cel Mare și Sfînt, 148) pentru ambele categorii de vîrstă:

Sîmbătă, 7 decembrie, ora 11:00 – segmentul adolescenți (15-18 ani);

Duminică, 8 decembrie, ora 11:00 – segmentul copii (11-14 ani).

Evenimentul va cuprinde cîteva etape, în cadrul cărora concurenții finaliști vor prezenta pledoaria Convinge-mă să citesc!, susținînd cartea preferată din lista recomandată și vor răspunde la întrebări adresate de juriu, format din scriitori, critici literari, bibliotecari, dar și de public.

Participantul, care va prezenta mai argumentat cea mai interesantă carte, din punctul lui de vedere, și va răspunde cel mai bine și mai convingător la întrebări va deveni Cititorul anului 2019.

Juriul va mai acorda premii pentru Cititorul anului, creativ, exeget, pro activ, iar toți finaliștii vor avea parte de diplome și surprize.

Concursul are drept scop stimularea lecturii și promovarea valorilor literare în rîndul copiilor și adolescenților și s-a desfășurat în perioada martie - noiembrie 2019.

Source: noi.md

Keywords:

carte , literatura , concurs

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
775 locuitori

Sărăteni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Victoria. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 775 de oameni. Satul Sărăteni a fost menționat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.