Show news from...
Go to section: Culture

eye 3118 Views

Un pictor moldovean a vernisat o expoziţie personală la Ambasada Ungariei


O expoziţie personală de pictură cu genericul „Viaţă liniştită" a artistului plastic Victor Guţu a fost vernisată la Galeria de Artă a Ambasadei Ungariei la Chişinău.

La eveniment au participat artişti plastici, scriitori, ziarişti, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în R. Moldova.

Expoziţia cuprinde peste 20 de lucrări, realizate de autor.

În discursul său, ambasadorul Ungariei în R. Moldova, Mátyás Szilágyi, a menţionat că, din 2013, de la formarea Galeriei de Artă a ambasadei, „am asistat la vernisarea expoziţiilor cu tematici şi stiluri diferite, cîteodată opuse, dar care ne-au bucurat cu talent, profesionalism şi sinceritate".

„Astăzi asistăm la o expoziţie – o călătorie imaginară în lumea portului şi a tradiţiilor populare moldoveneşti. Artistul plastic Victor Guţu vine cu o selecţie de picturi din viaţa rustică, atît de caracteristice, încît îți poţi închipui aceste peisaje în fiecare sat al Moldovei", a accentuat Mátyás Szilágyi.

Prezent la eveniment, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Dumitru Bolboceanu, a afirmat că Victor Guţu rămîne fidel unei teme – portretul din fotografia veche. „Lucrările lui impresionează prin compoziţie, prin colorit şi au o structură poetică. Astfel, Victor Guţu este un poet în pictură. El explorează fotografia veche, căreia îi redă viaţă, îi aplică culoare şi o trece prin propria lui viziune. Este laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale", a accentuat Dumitru Bolboceanu.

Victor Guţu s-a născut la 1 martie 1963. În 1989 a absolvit Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală" din Chişinău. Din 1997 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. Are lucrări în colecţii publice şi private din R. Moldova, România, Bulgaria, Franţa, Italia, Germania, Polonia, SUA, Ungaria, Ucraina şi alte ţări.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 5 februarie şi poate fi vizitată zilnic de la ora 11.00 pînă la 12.00.

Settlements of Moldova and Diaspora

Ţepilova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1589
Populația:
893 locuitori

Ţepilova este un sat din cadrul comunei Ocolina, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 158 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 893 de oameni. Satul Țepilova a fost menționat documentar în anul 1589.

Read more