Go to section: History
24 december 2019, 12:30 History views 4618
În Moldova ar putea apărea o carte unică în lume
24 december 2019, 12:30 History views 4618

În Moldova ar putea apărea o carte unică în lume

O carte unică în lume ar putea fi publicată în Moldova, care dezminte științific miturile și ficţiunile despre cel de-al Doilea război mondial și participarea Uniunii Sovietice în el.

Această declaraţie aparține autorului său, celebrului istoric, doctor în Științe, Serghei Nazaria, care, într-o scrisoare deschisă, a cerut președintelui Moldovei, Igor Dodon, susţinere în publicarea acestei lucrări academice speciale, intitulată: „Geneza, progresul și rezultatele celui de-al Doilea război mondial: fapte și mitologie", pentru care, încă în ianuarie 2013, Serghei Nazaria a fost distins cu Ordinul Prieteniei de către președintele rus Vladimir Putin, relatează Noi.md.

Serghei Nazaria a menționat că a decis să scrie o scrisoare deschisă președintelui Moldovei, Igor Dodon, avînd în vedere faptul că șeful statului moldovean a participat la o ședință a Consiliului Suprem al Comunității Economice Eurasiatice, pe 20 decembrie 2019, în cadrul căreia președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat poziția cu privire la problema luptei cu falsificările istoriei celui de-al Doilea Război Mondial și ale Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Celebrul istoric a subliniat că poziția președintelui rus pe această problemă a fost exprimată de el de mai mult timp și de mai multe ori, dar în acest caz a prezentat-o nu numai ca cea mai importantă sarcină de stat a Federației Ruse, ci a considerat, de asemenea, extrem de importantă dedicarea unei reuniuni speciale acestei probleme cu participarea președinților țărilor CSI și adresarea unui apel către toate fostele popoare ale URSS de a-l susține în apărarea adevărului despre cauzele și cursul celui de-al Doilea Război Mondial.

Serghei Nazaria a menționat că, în acest context, noi, moldovenii, avem un avantaj uriaș față de toate celelalte națiuni care apără adevărul despre război, deoarece nicăieri în lume, inclusiv Rusia, nu există o lucrare academică specială care să analizeze și să respingă științific miturile și ficțiunile despre război și participarea la el a Uniunii Sovietice.

„Noi, cei din Moldova, avem o astfel de lucrare -„ Geneza, progresul și rezultatele celui de-al Doilea război mondial: fapte și mitologie"( sînt gata de publicare 838 de pagini în format A-4, 4,112 milioane de caractere cu dimensiunea de 10,5). Tocmai pentru activitățile sale în acest domeniu, în ianuarie 2013, autorul său a fost distins cu Ordinul Prieteniei de către Vladimir Putin. În acest sens, alături de alte pregătiri importante pentru sărbătorirea a 75 de ani de la Marea Victorie, dacă veţi contribui la publicarea acestei cărți (costul serviciilor de tipărire pentru 1 mie de exemplare reprezintă suma mizeră de 6 mii de euro), autoritatea Moldovei și a conducerii sale vor crește brusc în ochii tuturor oamenilor cinstiți din CSI ", a scris Serghei Nazaria.

Autorul este gata să ofere întregul tiraj președintelui pentru distribuirea acestei cărți în Moldova, Rusia și alte țări în care se citeşte în limba rusă.

Potrivit celebrului istoric, la Moscova, urmînd exemplul prezentării istoriei în 3 volume a Moldovei la MGIMO, în ajunul zilei de 9 mai 2020, ar fi rațional să se organizeze prezentarea sa la Muzeul Marelui Război pentru Apărarea Patriei de pe Muntele Poklonnaya.

Source: noi.md

Keywords:

carte , război

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
224 locuitori

Grimeşti este un sat din cadrul comunei Bogdăneşti, raionul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 224 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grimeşti, cu numele Grămeşti, din ţinutul Hotin, datează din aprilie 1529.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.