Go to section: History
27 august 2023, 14:00 History views 112420
Moldova anilor 80 în fotografii (Foto)
27 august 2023, 14:00 History views 112420

Moldova anilor 80 în fotografii (Foto)

RSSM pe fotografiile scanate din albumurile anilor 1980 arata ca o țară în care "viața devine din ce in ce mai bună, din ce în ce mai veselă", scrie autorul galeriei foto curente. În seriz de fotografii există imagini de la campionatul URSS la poliatlon "Zelenîi teatr", Hotelul "Turist", "Inturist" și "Chișinău", aeroport și multe altele.


"Sărbătorile muncii, evenimentele majore au devenit o tradiție în republica noastră. La Chișinău în anul 1981 s-a desfășurat cu succes campionatul URSS la poliatlon. Stadionul Republican. Participanții la competiție au fost salutați de secretarul CC al Moldovei P. Petric. Printre invitați – pilotul-cosmonaut de două ori Erou al Uniunii Sovietice A.A. Leonov.

Portul Fluvial de la Bender, începutul anilor '80. În anul 2009, acesta a fost complet abandonat

Rîul Nistru. Lîngă dig poate fi văzută nava cu motor, proiectul 544, construită la Herson, de tip "PT".

Aeroportul Chișinăului

"... De o popularitate foarte mare în Moldova și peste hotare se bucură Studioul "Floricica ", care a început să funcționeze în anul 1967. Filmele lor le oferă oamenilor bucuria și căldura inimilor copiilor".

Totodată, vă reamintim că informații exhaustive referitoare la Istoria Moldovei în secolul al XX-leaMoldova în anii Primului Război MondialRepublica Democratică MoldoveneascăEvoluția politică a Basarabiei în perioada dintre cele două războaie mondialeMoldovenii din stînga NistruluiMoldova în anii 1941-1944Constituirea și evoluția politică a R.S.S.M. în anii 1940-1991Știința și cultura în Republica Moldova pot fi găsite la compartimentul ISTORIA a proiectului moldovenii.md.

Source: locals.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
0 locuitori

Crasnaia Besarabia este un sat din cadrul comunei Colosova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Grigoriopol și la 87 km de Chișinău. Satul Crasnaia Besarabia este în prezent o localitate depopulată. Satul Crasnaia Besarabia a fost înființat în anul 1928.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.